Boerum Hill House

Family Home by Workstead in Brooklyn, NY

A landmark brownstone in Boerum Hill, Brooklyn was transformed by a rich and utilitarian study of casework and pattern. New cabinetry was installed on several floors of this five floor brownstone, with the parlor level serving as the hearth of the home. Custom beech millwork and furniture was designed and fabricated locally for the new kitchen and library, to house the owner's extensive collection of books. Taking cues from a study of carving away the pages of a book, the cabinets feature doors that are carved to create oblique integral handles. Additional aspects of the renovation included newly painted walls, by Farrow and Ball, as well as a series of small interventions on the upper floors. The result is a strong sequence of millwork, that establishes the framework for the function and feeling of the home.

Living Room
VIEW GALLERY | 3 PHOTOS

Photography: Matthew Williams